Nationaal Paspoort

Een nationaal paspoort is het paspoort van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit paspoort is een reisdocument voor personen met de Nederlandse nationaliteit. Personen kunnen er wereldwijd mee reizen.

Ingezetenen Aruba

Ingezetenen van Aruba met de Nederlandse nationaliteit, vragen bij Censo een nationaal paspoort aan. Censo is de Dienst Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister van het Land Aruba.

Niet-ingezetenen Aruba

Niet-ingezetenen van Aruba met de Nederlandse nationaliteit, vragen in bepaalde gevallen bij het Kabinet van de Gouverneur van Aruba een nationaal paspoort aan. Dit geldt bijvoorbeeld voor Nederlandse stagiaires, zeelieden, Nederlanders die op wereldreis zijn of Nederlanders op Aruba met een tijdelijke verblijfsvergunning.

Ingezetenen Nederlandse gemeente

Nederlanders ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, moeten aldaar een paspoort aanvragen. Als zij in het buitenland wonen, kunnen zij naar de diplomatieke vertegenwoordiging van het Koninkrijk in dat land. Wanneer zij in Nederland zijn, kunnen zij ook een afspraak maken bij een gemeente die reisdocumenten verstrekt aan Nederlanders die in het buitenland wonen.

Afspraak

De contactgegevens voor het maken van een afspraak zijn terug te vinden op deze contactpagina.

Kosten Nationaal paspoort in 2024

Product Kosten
Nationaal paspoort personen tot 18 jaar
(geldigheidsduur 5 jaar)
Afl. 149,-
Nationaal paspoort personen vanaf 18 jaar
(geldigheidsduur 10 jaar)
Afl. 189,-

Klanten kunnen bij het Kabinet van de Gouverneur pinnen of contant betalen in AWG.